Filmul condensator-Ești un pasionat de bricolaj care are un lucru pentru circuitele electronice? Apoi, este crucial să înțelegeți condensatoarele – așa că le puteți folosi în rotația corectă. La urma urmei, condensatoarele sunt componente electrice pasive vitale care există într -o gamă largă de cursuri.
Acest articol va discuta despre condensatorul non-polarizat care bifează caseta pentru versatilitate și rentabilitate-filmul condensator.
Este posibil să fi întâlnit acest dispozitiv ca condensator Mylar sau Polyester – despre care vom discuta mai târziu în articol. De asemenea, vă vom duce prin ce este dispozitivul, cum funcționează dispozitivul pasiv, aplicațiile sale și multe altele.
Sa trecem la treaba!
Ce este un condensator de film?
Filmul condensator este un dispozitiv (condensator non-polarizat) care are depozitare de energie și filme subțiri de plastic ca dielectric. De asemenea, puteți numi dispozitivul de aplicație specific un condensator metalizat, deoarece producătorii metalizează uneori filmele din plastic.
Mai mult, veți observa că unele dintre filmele din plastic sunt în straturi-pentru a forma o formă (dreptunghiulară sau asemănătoare cu bomboane). Iar dielectricele disponibile sunt PTFE (politetrafluoroetilen), PET (polietilen tereftalat), PP (polipropilenă) sau PPS (polifenilen sulfură).
Deci, care sunt avantajele utilizării filmului condensator?
În primul rând, dispozitivul nu se estompează rapid. Prin urmare, dispozitivul este eficient pentru aplicații de înaltă frecvență și de înaltă tensiune. În al doilea rând, acestea au caracteristici remarcabile ale frecvenței datorită factorului de distorsiune deficitar al dispozitivului. De asemenea, servește ca condensatoare de rulare a motorului și condensatoare AC.
Caracteristici ale condensatorului de film
Filmul condensator este nepolarizat și nu are caracteristici negative ale temperaturii. Deci, le puteți utiliza pentru surse de alimentare și semnal de curent alternativ care acceptă aplicații de mare putere și este, de asemenea, o opțiune ideală pentru aplicațiile industriale.
Dar asta nu este tot.
Filmul condensator are valori ale condensatorului de înaltă precizie, cu un impuls cu curent ridicat. Deci, mențin valori mai lungi decât alte tipuri de condensatoare cu pete slabe.
De asemenea, dispozitivul are o rată de eșec scăzută, auto-inductanță scăzută, factor de disipare și rezistență echivalentă a seriei (ESR).
Din nou, condensatorul de film poate rezista curenților mari, datorită terminalelor sale speciale de tip șurub și dimensiunilor compacte.
Dacă sunteți în căutarea unui condensator cu o capacitate de pornire corespunzătoare și peste 200 de volți amperi, puteți conta pe acesta. Deci, nu este o surpriză faptul că are un serviciu lung și o durată de valabilitate. Și nu are un factor de putere slab ca alți condensatori.
Datorită electrozilor lor metalici sau a foliei metalice, condensatoarele de film pot oferi, de asemenea, impulsuri curente cu curent ridicat.
Evaluarea tensiunii dispozitivului variază de la 50V la 2KV pentru a rezista la diverse încărcări ale pulsului curent.
Simbolul condensatorului de film
Sursă:
Wikimedia Commons
Filmul condensator-Construcția condensatoarelor de film
Diagrama de construcție
Sursă:
Wikimedia Commons
Primul pas pentru construirea unui film de condensator este obținerea unui strat subțire al filmului de plastic chiar și cu un strat suplimentar. Deci, grosimea pe care o alegeți determină valoarea de capacitate a dispozitivului și a stratului de hârtie.
Iar grosimea filmului dvs. de plastic afectează distanța dintre electrozi. Prin urmare, dacă vâscozitatea filmului dvs. este scăzută, distanța dvs. de electrod se va reduce. Dar valoarea dvs. de capacitate va crește.
În mod obișnuit, valoarea capacității condensatorului variază de la 1NF la 30muf. Acestea fiind spuse, atunci când extrageți filmul pe baza tensiunii de defalcare preferate și a valorii de capacitate, metalizați -vă condensatorul.
Și puteți metaliza cu zinc sau aluminiu. Apoi, continuați să faceți un „mamă”. În timp ce vă aflați la ea, asigurați -vă că vă întrerupeți filmele între foile de aluminiu pentru a crea rola.
Cu aceasta, puteți permite ruloului să treacă prin diferite procese, cum ar fi aplatizarea, tăierea și înfășurarea. În acest fel, veți obține dimensiunea condensatorului preferat, caracteristicile electrice și componentele dreptunghiulare.
După aceea, supuși electrozilor proiectanți către Schopage – un proces de metalizare. Procedura implică punerea unui strat de protecție pe electrozii dvs. folosind metale lichefiate precum staniu, zinc sau aluminiu. Cu acest strat, condensatorul dvs. va obține o rezistență la temperatură ridicată.
În continuare, utilizați aer comprimat pentru a pulveriza marginile înfășurării și pentru a -l supune unei tensiuni. Acest proces va ajuta la arderea defectelor existente pe suprafața electrodului.
De asemenea, umiditatea tinde să afecteze ușor condensatorul. Dar puteți gestiona asta prin infuzarea lui cu un lichid izolant, de exemplu, ulei de silicon.
Apoi, continuați să vă lipiți înfășurarea la terminalele metalice ale condensatorului. După aceea, supuși condensatorului la o altă rundă de acoperire de siguranță. Apoi, scufundați corpul într -o carcasă externă sau o acoperire protejată.
Filmul condensator-Cum funcționează condensatorul de film?
Condensatorul de film funcționează la fel cum funcționează un condensator. Adică electrodul stochează încărcarea și energia electrică. Apoi, dispozitivul îl folosește alături de inductor pentru a crea circuite oscilatoare LC.
Deci, cum testezi filmul condensator? Puteți face acest lucru prin setarea unui multimetru pentru a citi în ohmi (între 10k și 1m). Apoi, atingeți avantajele multimetrului conectate la conducerea condensatorului (negru la negativ și roșu la pozitiv). Cu aceasta, dispozitivul dvs. ar trebui să înceapă să citească de la zero și să se deplaseze încet spre infinit.
De asemenea, puteți cunoaște polaritatea unui condensator de film, observând înălțimea avantajelor. Terminalul mai scurt este catodul sau polaritatea negativă. Iar termenul mai lung este anodul sau polaritatea pozitivă.
Simbolul condensatorului de film
Sursă:
Wikimedia Commons
Înțelegerea diferenței dintre condensatorul filmului și alte dielectrice de film din plastic
Până acum, ar trebui să aveți o idee despre condensatorul de film. Așadar, în această secțiune, vom vorbi despre diferiții condensatori de film pe baza materialului dielectric utilizat.
Filmul condensator-Condensator de poliester
Condensator mylar sau poliester
Sursă:
Wikimedia Commons
Acest dispozitiv este printre materialul dielectric utilizat pe scară largă. Iar condensatorul de poliester are o constantă dielectrică ridicată în comparație cu celălalt omolog, precum polipropilena. Interesant este că constanta dielectrică a dispozitivului permite construcția de condensatoare de dimensiuni mici.
De asemenea, vă puteți referi la acest dispozitiv ca un condensator Mylar. În plus, condensatorul de poliester este accesibil și are proprietăți excelente de auto-vindecare.
Mai mult, dispozitivul risipește mai multă putere la temperaturi ridicate. De asemenea, atunci când temperatura atinge o limită scăzută sau ridicată, acest condensator apare până la o schimbare de capacitate de 5%. Deci, poliesterul nu este opțiunea ideală pentru crearea condensatoarelor de precizie.
Filmul condensator-Condensator de policarbonat
În mare parte, veți găsi condensatoare de policarbonat în aplicații la temperaturi ridicate. Și se datorează faptului că dispozitivul are o constantă dielectrică de aproximativ 2,7. Fără îndoială, filmul de policarbonat nu este întotdeauna disponibil.
Dar dispozitivul are caracteristici electrice bune pe o gamă largă de temperatură și este o componentă cu pierderi reduse.
Filmul condensator-Condensator de polistiren
Condensatorul de polistiren are o constantă dielectrică scăzută. Deci, le puteți utiliza pentru o stabilitate ridicată și aplicații tipice de capacitate. De asemenea, poate opri pierderea de stabilitate a capacității (ridicată sau scăzută) peste temperatură (-550 până la +850 C).
Filmul condensator-Condensator Kapton (polimidă)
Kapton este mai eficient pentru crearea de componente pentru aplicații la temperaturi ridicate. Și se datorează faptului că acest condensator are o constantă dielectrică ridicată de aproximativ 3,4. Dar condensatoarele metalizate au o capacitate slabă de auto-vindecare.
Filmul condensator-Condensation PTFE
Acest condensator este încă un dispozitiv cu pierdere scăzută care oferă o stabilitate remarcabilă. În plus, este ideal pentru crearea componentelor mici ale amprentei. Și se datorează faptului că PTFE nu este o potrivire bună pentru aplicațiile de temperatură ridicată. De asemenea, au o valoare scăzută de capacitate și sunt destul de scumpe.
Filmul condensator-Condensation PPS
Condensatori de film PP
Sursă:
Wikimedia Commons
PPS este perfectul perfect pentru crearea condensatoarelor de precizie. Și totul este datorită caracteristicilor sale de temperatură remarcabile. Mai mult, condensatorul PPS și condensatorul policarbonatului au o rezistență la descompunere și o constantă dielectrică similară. Prin urmare, puteți înlocui policarbonatul cu PPS în circuitele electrice. De asemenea, are o capacitate ridicată de auto-vindecare.
Care sunt tipurile de condensatoare de film disponibile?
Avem două tipuri de condensatoare de film din plastic și sunt:
1. Condensatoare de film metalizate:
Condensator de film metalizat
Acest dispozitiv are un dielectric care constă din două filme metalizate alături de un film din plastic. De asemenea, electrodul acestui condensator provine dintr-o metalizare subțire de aluminiu depus de vid (aproximativ 0,03µm)-care acoperă una sau ambele părți ale dispozitivului.
În plus, atunci când există un scurtcircuit între electrozi, componenta poate rămâne intactă. Dezavantajul acestui dispozitiv este că are un rating cu curent limitat. Dar puteți utiliza acest condensator pentru a produce produse de calitate fără defecte.
2. Condensatoare de folie:
Condensator de film/folie
Sursă:
Wikimedia Commons
Condensatoarele de folie au un dielectric cu două filme de plastic. Și fiecare dintre electrozi are un strat de folie metalică (aluminiu de cele mai multe ori). Deci, vă puteți baza pe această construcție pentru o conexiune electrică ușoară la electrozi (folie metalică). În plus, condensatoarele de folie pot gestiona creșteri ridicate de curent.
Film inductiv/condensator de folie
Sursă:
Wikimedia Commons
Cum este diferit condensatorul de film de condensatorul electrolitic și condensatorul ceramic?
În primul rând, toți cei trei condensatori au dielectrice diferite – ceea ce determină performanța lor. Adică condensatoarele de film vin într -o gamă largă de valori de capacitate. Dar condensatoarele electrolitice și ceramice au un factor de distorsiune scăzut și, prin urmare, sunt ideale pentru circuite cu capacitate scăzută.
În al doilea rând, condensatoarele de film au foi subțiri de filme de plastic pentru dielectric care sunt bipolare. Pe de altă parte, ceilalți doi condensatori (ceramici și electrolitici) au foi de material ceramic care sunt bipolare și, respectiv, oxizi care sunt polari.
Condensatorul de film este cel mai potrivit pentru aplicații de înaltă tensiune și de înaltă frecvență, deoarece are un timp îndelungat. Dar celălalt condensator ceramic și condensator electrolitic au un timp de îmbătrânire mai scurt.
Aplicații ale filmului condensator
Crossover -uri audio
Convertoare A/D
Lasere pulsate
Dispozitive electronice de alimentare
Condensatoare de siguranță
Flash-uri cu raze X.
Condensatoare de snubber
Suprimarea interferenței
Condensatoare de netezire a tensiunii
Înfășurând
Filmul condensator este un dispozitiv non-polarizat care are caracteristici superioare. Prin urmare, acestea sunt ideale pentru utilizarea puterii și semnalul de curent alternativ. Și au valori de capacitate de înaltă precizie. În plus, dispozitivul are un timp de îmbătrânire mai lung în comparație cu alți condensatori.
Deci, condensatorul de film este accesul perfect dacă aveți nevoie de un condensator de încredere care să reziste la tensiuni mari. Aveți nevoie de mai mult ajutor cu subiectul? Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.