Fără îndoială, un circuit de alarmă este unul dintre cele mai bune proiecte de bricolaj pe care le puteți întreprinde. Alarmele au devenit o parte integrantă a caselor moderne, avertizându -ne spre prezența vizitatorilor și ne ajută să știm când este deschisă ușa noastră.
Un avantaj vital al unui circuit de alarmă de securitate îl utilizează în două locuri simultan, iar motivul este că două întrerupătoare distincte produc două tonuri diferite. Aici, discutăm funcțiile și principiile de funcționare ale unui circuit de alarmă.
Cum funcționează un circuit de alarmă
Acest proiect de circuit electric cuprinde două părți majore, care sunt senzorul și declanșatorul. Acești doi lucrează împreună pentru a crea detectarea dorită. Senzorul detectează oaspeții nedoriti în timp ce declanșatorul ridică alarma ca răspuns la ceea ce găsește senzorul. Senzorul este de obicei mai avansat, deoarece gestionează detectarea mișcării.
Un circuit de alarmă de securitate simplă
Când apăsăm Switch S2, se întâmplă aceeași situație. Tranzistoarele T1 și T2, în starea de veghe, primesc putere de la dioda D2, iar această diodă se conectează la comutatorul S2. Drept urmare, difuzorul produce sunetul atașat de acesta. Dar, în acest caz, auzim un ton ridicat, ceea ce indică faptul că un intrus este prezent lângă vestiar. Singura modalitate de a tăcea sunetul de alertă care vine de la difuzor este de a opri electricitatea.
Circuit de alarmă-Tipuri comune de circuit al sistemului de alarmă
În general, există două tipuri de circuite de alarmă. Sunt circuitul de alarmă de jaf și circuitul de alarmă de incendiu. Deși termenii corecți sunt „nesupravegheați” și „supravegheți”. Circuitele nesupravegheate alcătuiesc mai multe zone de efracție. De asemenea, rotațiile supravegheate sunt practice în circuitele de incendiu analogice. Acesta este motivul pentru care folosim cuvintele efracție și foc. Există doar două state într -un circuit de alarmă de efracție: deschis și capătul rezistenței liniei. Într -un sistem de alarmă neînarmat, un circuit de alarmă de efracție deschisă provoacă o condiție de defecțiune.
Mai mult, S1 și S2 sunt cele două întrerupătoare de circuit care funcționează în circuit. Aceste întrerupătoare pot rămâne în două locații diferite, una în fața vestiarului și cealaltă pe ușa din față. Când apăsăm comutatorul S1, dioda D1 conectată la acesta începe să conducă. De asemenea, tranzistoarele T1 și T2, cu rezistența, încep să ruleze. Tranzistoarele T1 și T2 primesc feedback pozitiv de la condensator pentru oscilație. Frecvența de ton scăzut generată atunci când apăsăm întrerupătorul de circuit, S1, arată prezența oricărui intrus.
Circuit de alarmă-Alarmă anti-efracție
Alarmele de jefuire sunt obișnuite în magazine, bănci, case sau orice loc care necesită securitate suplimentară. Sunt operaționale 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână și protejează locația de la furtul obiectelor de valoare, sunând ori de câte ori intră intrusi.
Un circuit de alarmă de jaf
Alarma de incendiu
Un circuit de alarmă de incendiu are trei state pentru a face supravegherea necesară: sistem de circuit deschis, EOL și sistem de circuit închis. În continuare, ne uităm la funcțiile fiecărei plăci de circuit ale acestor alarme.
Un circuit de alarmă de incendiu
Funcții ale fiecărei plăci de circuit
Folosind un conductor obișnuit ca senzor al unei alarme intrus.
Este cel mai ușor dintre grămadă. Senzorul este un conductor subțire de cablu care este răspândit într -o regiune limitată. Oricine intră în zonă vine în contact cu firul îl declanșează. Tranzistorul primește apoi informațiile necesare odată ce sârmă se rupe. Astfel, provocarea de alarmă asociată să sune.
(Alarmă intrus folosind un conductor obișnuit ca senzor)
Folosind un senzor de sunet piezo într -o alarmă intrus.
Senzorul piezo conectat folosește un element piezo cu costuri reduse pentru a detecta sunetul. Instalarea aeriană este posibilă pentru sistemul complet. Senzorul Connect Piezo detectează apoi un atacator care încearcă să -și forțeze drumul imediat ce deranjează ușa. Se realizează prin activarea senzorului piezo.
(Alarmă intrus folosind o imagine de circuit de senzor de sunet electric piezo)
O alarmă intrus cu fascicul laser.
Fasciculul laser este util într -un senzor de alarmă. Acest sistem folosește o serie de grinzi laser ca detectoare primare, precum și oglinzi plasate strategic. Un circuit de declanșare fotorezistor primește reflectarea finală. Oricând, un intrus păcălește zona laser, declanșează o alarmă intrus. Ei fac acest lucru blocând oricare dintre grinzile din cameră. Sistemul de securitate sună fie o alarmă de jefuire, contactează serviciile de urgență, fie lasă o alarmă silențioasă care notifică ocupanții. Fără îndoială, este un mod foarte creativ și rentabil de a vă informa despre prezența intrusilor.
(Un sistem de securitate laser în acțiune)
Alarma intrus cu funcția de pornire / oprire a butonului de apăsare
Această alarmă intrusi folosește un singur redresor controlat de siliciu (SCR), care comută sau dezactiva notificarea, după cum este necesar.
Circuit de alarmă de joasă tensiune.
Verifică problemele cu bateriile și alte surse de curent volatile. Circuitul emite o alarmă și luminează un LED. Dar, de asemenea, se conectează la o varietate de circuite diferite pentru o varietate de scopuri.
Cum se construiește un circuit de alarmă de bază
Acum că știm principiul de lucru și tipurile comune de circuite de alarmă. În continuare, învățăm cum să facem un circuit de alarmă simplu.
Componente necesare
Puține fire.
BC547 TRANSISTOR.
Conectorul bateriei.
Ohm.
Fotoresistor.
Baterie de 9V.
LED.
https://youtu.be/ojxep27z-bc (un circuit de alarmă de securitate DIY)
Funcțiile componentelor circuitului.
Acestea sunt lumini intermitente utilizate în testarea funcționalității unui circuit.
Utilizează rute conductive pentru a sprijini componentele electronice mecanice și conectate electric.
Un fotorezistor stabilește când lumina ar trebui să fie pornită sau oprită.
Un conector de baterie este un dispozitiv care conectează două sau mai multe circuite electrice.
Bateriile permit alarmele de jefuire să funcționeze chiar și atunci când alimentarea este oprită.
Incorporează rezistența electrică în circuit ca element de circuit.
Tranzistorul sporește semnalele slabe de intrare. Un tranzistor are două diode de joncțiune PN cuplate în serie.
Concluzie
De obicei, un senzor, cameră, detector de mișcare, alarmă de zumzeală și baterii alcătuiesc un sistem de alarmă. Senzorul este cel care preia sunete sau mișcare. Folosind acest circuit, păstrați obiecte de valoare și alte proprietăți esențiale în siguranță de ochii sau furtul. Instalați acest circuit în casele dvs. sau oriunde este necesar. Buzzerul se stinge de fiecare dată când cineva trece peste/sau declanșează alarmele. Deci, dacă aveți întrebări sau comentarii, ne puteți contacta întotdeauna.