Acasă - Blog

4017 : IC 4017 Specificații și configurații

4017-Pe măsură ce electronica digitală modernă evoluează zilnic, prin urmare, ne determină să aflăm despre circuitele integrate relevante.

Circuitele integrate sunt componente critice pentru fiecare dispozitiv electronic utilizat astăzi. Poate, odată cu creșterea cererii, poate că poate doriți să vă faceți plăcile de circuit. Acest articol va vorbi despre IC 4017/ CD4017. IC 4017 este unul dintre circuitele integrate la nivel de intrare care fac parte din placa de circuit. Prin urmare, înțelegerea acestor circuite integrate vă permite să mergeți pe proiecte mai semnificative și să faceți plăci de circuit mai complicate.

IC 4017 Contor de decennium

CD4017 IC este un contor complementar de metal-oxid-semiconductor (CMOS), astfel utilizat astfel utilizat în aplicațiile de numărare cu rază mică de acțiune. CD4017 IC reduce spațiul IC al circuitului integrat, separaând în același timp ieșirile sale. CD4017 IC contează de la 0 la 10, de aici, numele deceniului.

CD4017 nu este un contor de inel standard, ceea ce înseamnă că nu declanșează toate flip -flops în același timp. Prin urmare, folosește tehnica Counter Johnson pentru a obține un număr de flop.

4017 1

(circuit integrat)

Configurația PIN 4017 a IC 4017

IC 4017 are 16 pini, iar mai jos sunt funcțiile lor.

PIN-1-7,9-11: Pinul de ieșire – prin urmare, QY se mișcă ridicat atunci când contorul citește y.

PIN-8: Pin la sol – este o conexiune de joasă tensiune (0V).

PIN-12: Transportați pinul – la fiecare zece cicluri de intrare a ceasului, completează un ciclu, prin urmare, un ciclu de ceas. Conectează unul sau mai multe CD 4017 ICS în circuit.

PIN-13: Activare – este, prin urmare, un pin activ activ, care permite numărarea.

PIN-14: Pinul de ceas – Circuit IC integrat contează marginile în creștere aplicate la această intrare și îl înregistrează ca 1.

PIN 15: Pinul de resetare – Pinul de resetare este setat la tensiune joasă în timpul funcționării normale. În consecință, pentru a reseta circuitul integrat IC, este expus la tensiune înaltă.

Pinul 16: VCC – Conectat la o tensiune de alimentare care variază de la 3V la 15V.

4017 2

(IC 4017 conectat la un IC)

Caracteristici și specificații ale IC 4017

IC 4017 are multe caracteristici care îl fac de dorit pentru aplicații scăzute care necesită IC integrat de circuit. Unele dintre aceste tipuri de echipamente includ echipamente medicale și contoare mecanice, doar pentru a menționa câteva. Iată câteva dintre caracteristicile care fac IC 4017 atât de utilizate.

Imunitatea zgomotului este ridicată, de obicei 0,45 VDD

Funcționarea este complet statică

TS sau temperatura de depozitare variază de la -65 ° C la +150 ° C

Are o disipare de 700 MW, iar dubla sa linie este 

IC 4017 are o gamă largă de tensiune de alimentare de la o putere de 3V la 15V.

IC 4017 are o compatibilitate bine potrivită cu logica tranzistorului-tranzistor.

IC 4017 are o viteză operațională sau o viteză de ceas de 5 MHz.

Oferă un sistem de suport pentru Pin Tenten, decodat.

Are diferite pachete, cum ar fi PDIP cu 16 pini, PDSO și GDIP.

4017 3

(Vedere laterală a liniei duble în pachet (DIP) IC)

Sursa: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/dip_cross-section.svg 

Aplicarea IC CD4017

Mai multe aplicații folosesc contoare binare CD4017. Unele dintre aplicații care utilizează CD4017 Circuit integrat IC includ:

3×3 Circuite cub LED

Circuite de lumini de poliție

Circuitul de comutare pornit și oprit

Circuite de zaruri digitale

Toaletă controlul luminilor automate

Circuite de cronometru reglabile

Lumini de rulare cu LED

Automobile

Alarme

Producția electronică de echipamente medicale și dispozitive de instrumente

4017 4

(Placă electronică realizată cu CD4017)

Cum se folosește CD4017?

Pinout -ul CD4017 are nevoie de o sursă de alimentare de la 3V la 15V. Cu toate acestea, majoritatea versiunilor CD4017 PINOUT acceptă o sursă de alimentare de +5V. Unele Pinuts CD4017 precum HEF4017 folosesc până la 15V. 

Pinul VCC (Tensiune Common Collector) sau VDD (scurgere de tensiune) este locul în care sursa de alimentare se conectează la CD4017 IC, iar știftul de masă se conectează la sol. Ulterior, cei zece pini de ieșire se conectează la sarcină, care este în mare parte un afișaj LED.

CD4017 PINOUT contează de la 0 la 9 (Q0 la Q9) ori de câte ori simte un impuls de ceas ridicat de la intrarea ceasului (pinul 14). 

Ulterior, avem nevoie de un circuit de cronometru pentru a genera un puls de ceas și pentru a menține bifarea sursei de ceas. Arduino și cele 555 de cronometre sunt câteva dintre circuitele de cronometru pe care le poate utiliza circuitul. Cronometrele generează impulsuri personalizate folosind pini de intrare-ieșire (I/O). Modificările secvențiale de ieșire de la PIN Q0 la Q9 pot obține întreruperea pulsului din doi pini și anume: activarea ceasului (pinul 13) și pinii pinul de resetare (pin 15).

Acești pini sunt pini la sol în mod implicit și dețin sarcini de tensiune scăzute (0V). Activați ceasul atunci când setați la pauze înalte. De exemplu, atunci când numărul este la a 7 -a ieșire și apăsați Activarea ceasului, numărul va rămâne la a 7 -a ieșire până când activarea ceasului va fi setată din nou la scădere. CD4017 PINOUT continuă apoi numărul de unde s -a oprit și continuă. RESET PIN atunci când este setat la mare semnalul de resetare calibrează numărul înapoi la zero. De exemplu, dacă numărul este Q8 și resetarea dispozitivului este apăsată, numărul se mută înapoi la Q0.

Pinul de efectuare (pinul 12) rămâne scăzut (0V) în mod implicit. Când circuitul integrat IC își completează cel de -al 10 -lea număr, știftul este ridicat și rămâne mare până la al 5 -lea număr. Va număra încă cinci numărări și apoi se va deplasa și va porni din nou când numărul ajunge la zece.

(CD4017 Componente ale circuitului)

 Exemplu de secvențier LED/Tracker Light folosind 4017 IC

Componente ale hardware -ului circuitului de secvențiere

Circuit de secvențiere

(Circuitul de secvențiere LED bine conectat.)

Circuitul de funcționare

Cele 555 cronometre funcționează ca un mod Astabil în circuitul de secvențiere pentru a produce pulsul de ceas necesar de IC -ul CD4017 PINOUT. Photocoupler transformă simultan semnalele electrice în semnale ușoare.

Semnalul de ceas de intrare al CD4017 se conectează la ieșirea de cronometru aStable.

Semnalul de ceas produce un flux de impulsuri, crescând astfel ciclul contor/ceas cu 1. Acest lucru, la rândul său, luminează afișarea LED -ului unul câte unul, în timp ce le -a oprit ulterior înainte ca următorul LED să se aprindă.

rezumat

Pentru a rezuma, acest articol analizează elementele interne, aplicația și funcționalitatea cipului CD4017. Conexiunea circuitului de cip este, de asemenea, explicată pentru a discuta despre modul în care funcționează aplicațiile din placa de circuit din lumea reală. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Vom fi mai mult decât fericiți să ajutăm.

Hommer Zhao
Bună, sunt Hommer, fondatorul WellPCB. Până acum avem peste 4.000 de clienți în întreaga lume. Dacă aveți întrebări, puteți să mă contactați. Mulțumesc anticipat.

Servicii