Acasă - Blog

18650 Specificații ale bateriei – Esențial pentru implementarea oricărui proiect tehnic

18650 Specificații ale bateriei-Una dintre cele mai populare celule disponibile în surse de alimentare sau pachete de baterii este celula 18650. Principalul motiv pentru care este atât de popular este că are caracteristici specifice care ies în evidență. Acestea sunt capacitatea de transport actuală, durata de depozitare, temperatura de funcționare, siguranța și multe altele. Prin urmare, acest articol va discuta despre caracteristicile specificațiilor bateriei din 18650 esențiale în implementarea proiectelor diverselor produse.

18650 Specificații ale bateriei-Care este bateria din 18650?

18650 Specificații ale bateriei 1

Fig. 1: Diferite dimensiuni de baterii cu litiu-ion

În primul rând, bateria din 18660 este o baterie cu litiu-ion care își derivă numele din dimensiunile sale cilindrice de 18mm*65 mm. Astfel, dacă o comparați cu dimensiunea AA, veți realiza că are un diametru și o înălțime mai mare. Nu servește ca înlocuitor pentru celulele AAA și AA.

Aceste baterii sunt populare în dispozitive de drenare cu curent ridicat și reîncărcabile, datorită specificațiilor lor de baterie de litiu la nivel înalt. Acestea includ densitatea energetică crescută și ciclul de încărcare de 250+.

Proprietatea sa de siguranță, capacitatea energetică și curentul de producție ridicat îl fac celebru în industria tehnologică. Specificația bateriei din 18650 include energie, tensiune, curent de ieșire, ciclu de încărcare-descărcare, tensiune de ieșire și multe altele.

Este important de menționat că producătorii de baterii supun unele proprietăți vitale, de exemplu, cicluri de capacitate și descărcare de încărcare, tehnologiilor independente. Fără îndoială, aceste procese sunt menite să îmbunătățească capacitățile bateriilor.

18650 Specificații ale bateriei-Cum se folosește o baterie din 18650?

18650 Specificații ale bateriei 2

Fig. 2: Squirt circuit

Celula din 18650 este o baterie de litiu și, prin urmare, ar trebui să aveți grijă foarte mare. În primul rând, acest lucru ar trebui să includă la descărcarea și încărcarea acestuia. 

Pentru început, atunci când îl descărcați, aveți grijă extremă pentru a vă asigura că nu utilizați mai mult decât ratingul C. În plus, nu ar trebui să eliminați bateria sub 3.0V.

De obicei, ar ajuta dacă ați folosit un circuit electronic pentru a monitoriza valoarea sub-tensiunii și curentul de descărcare. Protejează bateria prin tăierea acesteia de sarcină, dacă există o problemă.

De asemenea, v -ar ajuta dacă aveți grijă să vă asigurați că bateria nu experimentează nicio polaritate inversă sau scurtcircuit. Dacă lucrați cu celulele 18650, vă recomandăm să utilizați un modul de protecție a bateriei, cum ar fi TO4056. Aici, acesta încarcă în siguranță și descărcă celula.

Comparația parametrilor cheie între bateria din 18650 și bateriile populare curente

18650 Specificații ale bateriei 3

18650 Specificații ale bateriei-Cum să încărcați o celulă din 18650

18650 Specificații ale bateriei 4

Fig. 3: Seria vs. Circuitul electronic paralel

Tensiunea de încărcare pentru celulele Li-ion ar trebui să fie de 4,2V. De asemenea, experții recomandă un curent de încărcare de 1A (0,5C).

De obicei, va trebui să conectați bateriile 18650 în paralel sau în serie pentru a obține tensiuni mai mari. În acest caz, ar trebui să aveți grijă extremă pentru a menține bateriile la același nivel de tensiune.

Fig. 4: Sistem de gestionare a bateriilor (BMS)

Sursă: Google Creative Commons

Acestea fiind spuse, ne referim la procesul folosit pentru a realiza acest lucru ca echilibrare a celulelor. Și așa, puteți face acest lucru cu un sistem de gestionare a bateriilor (BMS). BMS descarcă și încărcă bateria uniform, protejându -l de posibilele probleme.

18650 Specificații ale bateriei-Aplicații

Fig 5: Baterie laptop

În rezumat, în calitate de inginer, puteți utiliza bateria 18650 în următoarele zone:

Concluzie

În concluzie, celula din 18650 are caracteristici care ies în evidență în rândul concurenților săi. Acestea includ temperatura de funcționare, capacitatea de transport curentă, etc. Astfel, este utilizat în mod obișnuit pentru a crea mai multe tipuri de baterii în bănci de energie electrică, vehicule electrice și multe altele cu aceste proprietăți. Pentru a proteja această celulă a bateriei și pentru a crește durata de viață a bateriei, vă recomandăm să utilizați un modul de protecție a bateriei.

Acestea fiind spuse, ne puteți contacta întotdeauna pe pagina noastră dacă aveți întrebări! 

Hommer Zhao
Bună, sunt Hommer, fondatorul WellPCB. Până acum avem peste 4.000 de clienți în întreaga lume. Dacă aveți întrebări, puteți să mă contactați. Mulțumesc anticipat.

Servicii